Via Cote d’Or naar Auvergne

Eindelijk was het zover, we mochten weer naar Frankrijk. Onze bestemming: Auvergne. We hadden geen zin om in één keer vanuit Nederland door te rijden naar de Auvergne en vroeger met de kinderen zouden we onze hand er niet voor omdraaien.

We hadden besloten een tussenstop te maken in de Cote d’Or en wel in het plaatsje Quincerot. Quincerot telt zo’n 100 inwoners, dus iedereen kent elkaar daar gewoon. Rond 16:00 uur kamen we aan in Quincerot, eind september en stralend weer. Veel valt er ook niet te vertellen over het plaatsje Quincerot.

Het is zo’n soort plaatsje met traditionele mooie Franse huizen, een paar steegjes een kerk, zelfs een kasteel en dat was het ook wel. Hier gebeurt gewoon niets en dat willen we eigenlijk ook niet. Je kunt er ook niet even een hapje eten. We kregen een tip: hotel/restaurant Le Marronier in het plaatsje Buffon, even verderop.

Wij op zaterdadavond naar Buffon, we hadden wel zin in een hapje eten, na een dag van appels, bananen, snelwegsandwiches en snoepjes. Daar aangekomen zagen we Le Marronier al in de verte. We vroegen in ons beste Frans aan de eigenaar of we een hapje konden eten. Hij begon een beetje te mompelen en liep het restaurant in, waarschijnlijk om te kijken of er nog olek voor ons was. We liepen maar gewoon achter hem aan, de zaak was zo goed als leeg. Hij had nog juist een tafeltje over zei hij tegen ons, mazzelaars die we waren.  We zijn beide niet echte liefhebbers van de Franse keuken, dat komt waarschijnlijk ook dat we tot op heden niet de juiste restaurants hadden gekozen. De menukaart lezend en google translate op de app erbij en dan toch verrast worden. Ik had iets van een gepocheerde ei besteld in een soort van sap cq saus. Het zag er niet uit, maar het was bijzonder lekker. Mijn wederhelft deed zich tegoed aan een heerlijke salade, echte verse salade. Anders en beter dan zo’n goed bedoelt bakje salade die in Nederland bij de gerechten wordt geserveerd. De wijnen die we bestelden waren ook prima weg te werken, niets mis mee.

Vol en voldaan in het donker terug naar Quincerot, daar aangekomen zagen we op de koelkast van onze kamer een zelf made gebotteld flesje rode wijn staan, we keken elkaar vluchtig aan en knikten beide. Heerlijk slobberend van de wijn genoten we na van onze eerste reisdag.

En morgen, morgen op naar de Auvergne.