Ontdek Kythira, en je raakt verslaafd

Kythira, op het kruispunt van maritieme routes naar en van de oostelijke Middellandse Zee, vlakbij de zuidoostelijke punt van de Peloponnesos, gelegen. Kythira – Kythera – Kithira wordt gespaard door de grote kracht van het massatoerisme en maakt het mogelijk om zijn charme en tradities te behouden.

Het eiland bestaat uit vele kleine dorpen en nederzettingen, die hoofdzakelijk in het binnenland van het eiland liggen. Het zachte klimaat, het gevarieerde landschap met zijn bergen en canyons, de olijfgaarden, de pijnbomen en cypressen, de kerken en kloosters en over en weer de zee met zijn pittoreske baaien en stranden betoveren de bezoeker.

Massatoerisme zal je hier niet tegenkomen, het eiland heeft de capaciteit niet om duizenden toeristen te kunnen huisvesten. Op het eiland bevinden zich mooie traditionele dorpen, leuke afgelegen baaitjes met mooie stranden, historische kastelen en bruggen en een prachtige natuur met schitterende kloven, bossen en grotten.

Op Kythira groeit de gele bloem ” Sempre Viva” (= altijd leven) dit gele bloemetje groeit alleen op Kythira en behoudt na het plukken altijd zijn gele kleur. Deze bloemetjes droogt men en men maakt er kransjes en boeketjes van.

Vakantie op Kythira is een unieke ervaring!

  • De vele gevarieerde stranden met kristalhelder water.
  • De wandelpaden leiden je door een veelzijdige natuur.
  • Het prachtige gevarieerde landschap vangt je in zijn spel
  • De monumenten van het verleden weerspiegelen de geschiedenis van Kythira.
  • De Griekse keuken, het eten en de drank, gecreëerd voor een sensuele ervaring.

Eén keer per week gaat er vanaf april tot en met september een vliegtuig vanaf Nederland (Schiphol) naar Kythira en via Ross Holidays, de Griekenland-specialist bij uitstek, boek je de leukste accomodaties op Kythira: Ross Holidays – Kythira.

Probeer het gewoon eens. Als je het één keer geweest bent, ben je verkocht, verslaafd en wil je niet meer terug net als ik, ♥Love Kythira♥

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *