Wijn leidt tot discriminatie

Met plezier heb ik de afgelopen weken weer de serie ‘Met Gort over de grens‘ gevolgd en krijg ik ook de smaak te pakken (toepasselijk).

Zelf heb ik menige wijnfles in handen gehad, wat niet wil zeggen dat ik een overmatige drinker ben. Vorige week had een artikel gelezen in één van onze landelijke dagbladen dat je als vrouw al snel een overmatige drinker bent als je meer dan 14 glazen per week drink en de man mag zich deze titel geven als hij 21 glazen of meer drinkt per week.  Is dit nu discriminatie, of hoe zit dat nu? Wie geeft dit artikel geschreven en wie heeft dit eigenlijk onderzocht? Ik heb ook eens zitten tellen hoeveel glazen wijn ik zelf per week nuttig, misschien moet ik maar stoppen… Oeiiiii.

Het aantal glazen wat ik nuttig leidt tot overmatig drankgebruik, zegt de onderzoeker. Aan de andere kant leidt dit ook weer tot mooie omzetten bij de wijnhandel. Ook is een wijntje een veel te mooi product om in de schappen van de slijter te laten staan.

Niets is zo puur en zo aards als een mooi glas wijn, geproduceerd door een kleine wijnboer die hardwerkend zijn druivenstokken het hele jaar goed heeft verzorgd en als eindresultaat een mooie rondborstige wijn geproduceerd heeft.

Zal de onderzoeker het onderzoeksrapport geschreven hebben onder het genot van een mooie glas Merlot? Vast wel toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *