Waar vinden we de Semperviva?

Kythira is een nog niet zo bekend eiland. Zelfs voor de echte Griekenland liefhebbers is dit een nog onontdekt gebied. Het eiland ligt ten zuiden van de Pelopennesos en behoort geografisch gezien tot de Ionische eilanden. Door de verwijderde ligging van deze groep wordt het echter niet vaak in één adem genoemd. Onbekend maakt zeker niet onbemind. Daarvan is Kythira het levende bewijs. Het eiland heeft een eigen charme en een lieflijk landschap vol olijf- en amandelbomen. De frisse gele kleur van de hier veelvuldig voorkomende bloem van de Semperviva voorziet het hele eiland van een gouden gloed

Op Kythira groeit en bloeit een gele Sempervivum, een vetplant die goed gedijt in rotsspleten en bij gure wind. De naam voor deze Griekse Semperviva staat voor “altijd leven”. In het wild komt deze plant weinig meer voor.  Op Kythira heeft men van de naam Semperviva, Sempre viva gemaakt. De droogbloemen worden verwerkt in droogboeketten en in andere ware kunstwerkjes kenmerkend voor Kythira.

    

Zelf ben ik in 2016 voor het eerst naar Kythira geweest en vond het overweldigend mooi. Eigenlijk moet ik dat niet vertellen en jullie niet te enthousiast maken. Maar ik doe het toch maar. In één van mijn reizen-blogs vertel ik meer over Kythira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *